Solarna elektrana

U sklopu projekta „Kroz inovacije i analizu energije do energetske učinkovitosti“ i osnivanja Centra izvrsnosti za kvalitetu električne energije, na krovu poslovno/skladišnog prostora Nable plus izgrađena su i puštena u rad dva fotonaponska sustava.

Prvi fotonaponski sustav naziva se NABLA 1. To je mrežno vezani sustav instalirane nazivne snage 10kWp koji svu proizvedenu električnu energiju predaje u elektroenergetsku mrežu.

solarna-elektrana-02Drugi fotonaponski sustav instalirane nazivne snage 1,25kWp je sustav u otočnom režimu rada. Zahvaljujući svojem baterijskom sustavu otočni fotonaponski sustav u potpunosti je neovisan o distribucijskoj elektroenergetskoj mreži i koristi se za zadovoljavanje dijela potrošnje električne energije Nable plus.

Navedeni fotonaponski sustavi su investicija koja omogućuje Nabli plus da proizvodi svoju vlastitu energiju, izravno smanjujući troškove električne energije. Osim toga, fotonaponski sustavi koriste Centru izvrsnosti za kvalitetu energije kao testni sustavi za potrebe ispitivanja kvalitete proizvedene električne energije, utjecaja na mrežu, mjerenja i ispitivanja parametara rada sustava kao i učinkovitosti rada fotonaponskih sustava.

Centar izvrsnosti za kvalitetu energije, zajedno s ugrađenim mrežno vezanim i otočnim fotonaponskim sustavom, na raspolaganju je i svim zainteresiranim stranama koje žele na praktičnom primjeru saznati više informacija o radu fotonaponskih sustava te sve pozitivne kao i negativne učinke ugradnje takvih sustava za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

 

solarna-elektrana-06

Više fotografija možete pronaći u galeriji fotografija.

 

Prikaz rada elektrane u realnom vremenu možete pronaći na stranici: Prikaz rada elektrane u realnom vremenu

Novije vijesti

Završna prezentacija projekta „Kroz inovacije i analizu energije do energetske učinkovitosti“…

Najsuvremenija mjerna oprema početak je kvalitetnog rješenja za učinkovitije iskorištavanje…

U utorak 21.3.2017. u Zagrebu te u srijedu 22.3. u Osijeku, održane su prezentacije...

Saznajte sve važne informacije o radu Centra i aktivnostima u sklopu projekta na jednom mjestu.…

DOBRO DOŠLI NA NAŠU STRANICU!

Centar izvrsnosti za kvalitetu energije nastao je kao projekt tvrtke Nabla plus uz podršku Europskog fonda za regionalni razvoj. Pozivamo Vas da proučite sadržaje ove stranice i saznate više o tome kako:

  • učinkovitije trošiti električnu energiju i smanjiti troškove energenta,
  • poboljšati konkurentnost na tržištu i ekonomičnost poslovanja,
  • ugraditi suvremenu tehnologiju u poslovne procese.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost tvrtke Nabla plus d.o.o.