CILJEVI I NAČIN RADA

23 milijuna malih i srednjih tvrtki u cijelom Europskoj uniji čine čak 99% poslovnih subjekata te su glavni pokretač ekonomskog rasta. Od ljeta 2013. godine i hrvatske male i srednje tvrtke dio su ove globalne ekonomije te svojim poslovanjem utječu na ekonomske rezultate kao i ostale postavljenje ciljeve. Ukoliko se prisjetimo kako je jedan od najvećih problema gospodarskog sektora Hrvatske za 14,6% veća potrošnja energije po jedinici BDP-a u odnosu na prosjek EU27, jedan od glavnih ciljeva svakako je i održivi razvoj, ekološki osviješteno poslovanje i ušteda energenata. Ostvarivanjem tih ciljeva dostiže se visoka razina poslovanja i povećava se konkurentnost na cjelokupnom tržištu, što je posebno važno za male i srednje hrvatske tvrtke koje tek grade svoje mjesto na velikom EU tržištu.
Zato je glavni cilj poslovanja Centra izvrsnosti za kvalitetu energije sljedeći: Povećanje konkurentnosti (malih i srednjih tvrtki) i učinkovitije trošenje električne energije produktivnim ulaganjem u inovativne tehnologije.

 

eco2Korisnici usluga našeg Centra izvrsnosti za kvalitetu energije moći će tako otkriti, i u svoje poslovanje ugraditi, procese koji smanjuju potrošnju električne energije i povećavaju njenu učinkovitost. To u konačnici dovodi do znatno manjih troškova energenata, bolje iskorištenosti postojeće infrastrukture, veće ekonomičnosti cjelokupnog poslovanja, održivog daljnjeg razvoja te izravno utječe na konkurentnost same tvrtke.

Poslovni i proizvodni prostori korisnika se prvo podvrgavaju testiranjima postojećeg stanja, kroz ciljana ispitivanja i analize. U skladu s rezultatima, stručnjaci iz Centra, u suradnji sa samim korisnicima, razvijaju najbolju strategiju prilagodbe i daljnjeg razvoja razmatrane tvrtke. Zajedno s trećim stranama, u procese poslovanja razmatrane tvrtke ugrađuju se dogovoreni procesi, nove tehnologije i konkretna rješenja dogovorena strategijom te se prate dobiveni rezultati. U sklopu Centra mogu se također vidjeti prednosti i mane rada dvije foto naponske elektrane postavljene na krovu tvrtke Nabla plus, u sklopu kojeg je i laboratorij Centra izvrsnosti za kvalitetu energije. Jedna je elektrana priključena na mrežu, a druga je samostalna, tzv. otočna elektrana.

Važno je naglasiti kako su usluge Centra namijenjene i poslovnim i privatnim korisnicima koji žele energetski unaprijediti svoju životnu i radnu okolinu.

logo-Nabla-PlusCentar izvrsnosti za kvalitetu energije subvencioniran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj, a nositelj projekta je Nabla plus koja već skoro dvadeset godina djeluje na tržištu elektrotehničke opreme i inženjeringa. Kroz iskustvo na terenu, raznu dostupnu opremu i široki spektar poslovanja, njeni školovani djelatnici, sve mahom inženjeri, spremni su za izazove koje postavlja ovaj sektor rada. U sklopu razvoja ovog projekta, poseban tim zaposlenika dodatno je prošao razna školovanja i certificiranja kako bi mogao ponuditi najbolju moguću uslugu. Oni su danas spremni za rad u Ex zonama, osposobljeni su za energetsko certificiranje, prikazivanje i analiziranje podataka dobivenih mjerenjima najsuvremenijom opremom za mjerenje kvalitete električne energije kojom je ovaj centar opremljen.

Obratite nam se s povjerenjem, povećajte svoju konkurentnost i povećajte energetsku učinkovitost svog poslovanja.

Novije vijesti

Završna prezentacija projekta „Kroz inovacije i analizu energije do energetske učinkovitosti“…

Najsuvremenija mjerna oprema početak je kvalitetnog rješenja za učinkovitije iskorištavanje…

U utorak 21.3.2017. u Zagrebu te u srijedu 22.3. u Osijeku, održane su prezentacije...

Saznajte sve važne informacije o radu Centra i aktivnostima u sklopu projekta na jednom mjestu.…

DOBRO DOŠLI NA NAŠU STRANICU!

Centar izvrsnosti za kvalitetu energije nastao je kao projekt tvrtke Nabla plus uz podršku Europskog fonda za regionalni razvoj. Pozivamo Vas da proučite sadržaje ove stranice i saznate više o tome kako:

  • učinkovitije trošiti električnu energiju i smanjiti troškove energenta,
  • poboljšati konkurentnost na tržištu i ekonomičnost poslovanja,
  • ugraditi suvremenu tehnologiju u poslovne procese.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost tvrtke Nabla plus d.o.o.